نام این قلعه حتی در کتاب اوستا وقتی صحبت از «وارنای کهن» به میان آمده نیز مطرح شده است. فکرش را نمیتوان کرد که در استانی که همیشه با شلوغیهای پایتخت دست به گریبان است، بتوان یک قلعه باستانی را پیدا کرد.
بنام نامدارترین نامها
در بناهای بزرگ جهان مانند دیوار چین و اهرام سه گانه (ثلاثه) کتیبه هایی یافت شده که این عبارات در آن حکاکی شده بود : اگر برده ای در هنگام کار آسیب دید او را گردن بزنید ! ولی در تخت جمشید ، در گل نوشته های (کتیبه ها) پیدا شده نوشته شده است اگر کارگری ( فرق کارگر با برده بسیار زیاد است ) در هنگام کار در این بنا آسیب دید حکومت موظف است تا پایان زندگی (عمر) وسایل گذران زندگی او را بدون هیچ منت و چشم داشتی پرداخت نماید!!!
پس بر بانی این بنا ، داریوش بزرگ درود باد!!!
سليمان لطفينيا : |
شاهنشاهي بزرگ ساساني نزديك به نيمي از يك هزاره را بر ايران و بسياري از كشورهاي جهان فرمان راند. نزديك به ٣٥ شاه در اين فرمانروايي تاج بر سر نهادند كه نام دو زن نيز در ميان آنها ديده ميشود؛ «آذرميدخت» و «پوراندخت» كه هر دو از دختران خسرو پرويز بودند. |
در روزهای گذشته و بر اثر بارش بارش های آسمانی فصلی معمول شمالشرق استان تهران، ظلع جنوب غربی اثر تاریخی 850 ساله پل شاه عباسی جاجرود فرو ریخت.
بنام خدا
●
رخدادهای تاریخی و آیینی ایران از 31 اردیبهشت تا 6 خرداد
بنام خدای یگانه
"آریایی ام"
اصالتم
"ایران"
خدای من
"اهورامزدا"
پیامبر من
"اشو زرتشت"
رهبران من
"داریوش بزرگ، خشایار شاه، انوشیروان دادگر، خسروپرویز ، یزدگرد"
الگوی من
"کاوه آهنگر"
روحانیون من
"فردوسی ، خیام ، سعدی ، حافظ ، پروین ، سهراب"
کتاب مقدس من
"اوستا"
اصول و فروع دین من
"منشور حقوق بشر کورش بزرگ"
شهدای من
"رستم فرخزاد و بابک خرمدین"
پرچم من
"درفش کاویانی"
بهشت من
"آزادی"
دین من
"عشق و دانش"
روزنامه ام
"شاهنامه"
جشن من
" نوروز و مهرگان"
بنام تنها دادگر هستی
حکایت نوشینروان از حکیم سخن، سعدی شیرازی
آوردهاند که نوشینروان دادگر را در شکارگاهی، صیدکباب کردند و نمک نبود
غلامی به روستا رفت تا نمک آرد.
نوشیروان گفت: «نمک به قیمت بستان تا رسمی نشود و ده خراب نگردد.»
گفتند : «از این قدر چه خلل آید؟»
گفت: «بنیاد ستم در جهان اندکی بوده است، هر که آمد برو مزیدی کرده تا بدین غایت رسیده.»
اگر از باغ رعیت ملک خورد سیبی برآرند غلامان او درخت از بیخ
نقشه اي كه انگليسي ها را مات كرد
بر اساس منابع تاريخي كه در نمايشگاه نقشه هاي تاريخي به آنها استناد شده است، در سالهاي 1877 و 1888 ميلادي و در پي بروز برخي اختلاف نظرها در خصوص جزاير سه گانه ايراني در خليج فارس، ناصرالدين شاه از دولت انگلستان درخواست كرد كه نسخه اي از نقشه تازه ايران را كه در شش برگ و توسط اداره كل جنگ انگلستان تهيه شده در اختيار داشته باشد.
بنام خداوند توانا
کوه عقاب در ایران
نامش را از پیش شنیدهای و میدانی چنین کوهی وجود دارد؛ اما از دور وقتی به عقاب کوه نزدیک میشوی، باورت نمیشود. ممکن است یک کوه اینقدر شبیه به یک عقاب باشد؟
این کوه از زوایای متعدد شبیه به یک عقاب نشسته بر پهنه کویر است. این عقاب سنگی در کنار روستای اسلامیه واقع شده و مانند یک مجسمه بسیار بزرگ خودنمایی میکند.
شیرکوه، نیز نام مجموعه کوههایی در استان یزد است که بلندی آن در بالاترین نقطه به 4075 متر میرسد. برف و یخ زمستانی در این کوه آب بخشهای زیادی از استان یزد را تامین میکند. دامنه شیرکوه روستاهای سرسبز، زیبا و ییلاقهای بینظیری را در حاشیه کویر به دست آورده است.
بنام خدا
لشکر ایران آماده جنگ شده و سواران پا بر رکاب اسب ، کوروش پادشاه ایران از نزدیکان خداحافظی کرده و قصد راهبری سپاه ایران را داشت . یکی از نزدیکان خبر آورد همسر سربازی چهار فرزند بدنیا آورده ، فرمانروای ایران خندید و گفت این خبر خوش پیش از حرکت سپاه ایران بسیار روحیه بخش و خوش یمن است . دستور داد پدر کودکان رزم جامه از تن بدر آورده به خانه اش برود پدر اشک ریزان خواهان همراهی فرمانروای ایران بود . فرمانروا با خنده به او گفت نگهداری و پرورش آن چهار کودک از جنگ هم سخت تر است . می گویند وقتی سپاه پیروز ایران از جنگ باز گشت کوروش تنها سوغاتی را که با خود به همراه آورده بود چهار لباس زیبا برای فرزندان آن سرباز بود . این داستان نشان می دهد کوروش پادشاه ایران ، دلی سرشار از مهر در سینه داشت.
ارد بزرگ فیلسوف کشورمان می گوید : فرمانروای مردمدار ، مهر خویش را از کسی دریغ نمی کند .
می گویند سالها پس از آن چهار کودک سربازان رشیدی شدند ، آنها نخستین سربازان سپاه ایران بودند که از دیوارهای آتن گذشته و وارد پایتخت یونان شدند . نکته جالب آن است که یکی از آن چهار کودک دختر بود و نامش پارمیس که از نام دختر ارشد کورش بزرگ اقتباس شده بود .
خبرنگار امرداد- آفتاب يزدانی : |
«عباس نوروزی»، معاون ميراثفرهنگی اداره کل ميراثفرهنگی، صنايعدستی و گردشگری استان هرمزگان از پيدا شدن ابزار جراحی مغز انسان در كاوشهای باستانی در تپه مارون خبر داد. تپه مارون از تپههای باستانی شهرستان رودان در استان هرمزگان است.
به گزارش chtn و بنابر گفتههای عباس نوروزی، اين ابزار در لايهبرداریهايی كه در گسترهی تپه مارون انجام شده، يافت شده كه بررسیها روي آن نشان میدهد كه اين ابزار، مربوط به هزارهي سوم پيش از ميلاد است.
او گفت: «در گذشته نيز نمونههايی از اين آثار در شهر سوختهی سيستان پيدا شده بود.» عباس نوروزی با اشاره به اينکه پيدا شدن چنين آثاری دستاوردهای درخوری در بخش باستانشناسی به شمار میآيد و نانوشتههای بسياری را میتواند، ثابت كند، گفت: «اين يافتهها نشان ميیدهد كه اقوام باستانی اين گسترهها از هوش بیهمتايی در حل مشکلات و مسايل پزشکی برخوردار بودهاند.» به گفتهی وی در بخشهای بالایی تپه، نيز آثاری از روزگار اشکانی پيدا شده که نشاندهنده آن است که بشر در دورههای گوناگون تاريخی در اينجا زندگی میكرده است. |
در شرایط سیاسی حاکم بر جهان نوین، قطب بندی و دسته بندی های منطقه ای در مناطق مختلف جهان از جایگاه ویژه ای بر خوردار شده است.
بنام خدا |
شنبه 10 اردیبهشت:
یکشنبه 11 اردیبهشت:
دوشنبه 12 اردیبهشت:
چهارشنبه 14 اردیبهشت:
پنجشنبه 15 اردیبهشت:
آدینه 16 اردیبهشت:
|
بنام آفریننده آگاهی ها
|
نخستين روزنامه چاپي ايران، روز بيست و محمد شاه قاجارپنجم محرم سال 1253 هجري قمري برابر با یکم ماه مه 1837 ميلادي در زمان پادشاهی محمدشاه قاجار توسط ميرزا صالح شيرازي در تهران منتشر شد. اين نشريه که کاغذ اخبار (ترجمه News paper) نام داشت ماهي يک بار منتشر مي شد و به همين دليل عده يي آن را به عنوان نخستين نشريه مي شناسند، نه نخستين روزنامه. ميرزا صالح شيرازي جزء دومين گروه از جواناني بود که در زمان فتحعلي شاه قاجار به همت عباس ميرزا نايب السلطنه براي تحصيل به انگلستان اعزام شد و در آنجا در فاصله سال هاي 1815 تا 1819 ميلادي علاوه بر آموزش زبان هاي انگليسي، فرانسه و لاتين، علوم طبيعي و تاريخ آموخت و با فن چاپ نيز آشنا شد و همين آشنايي او بود که در ايران باعث انتشار کاغذ اخبار شد. ميرزا صالح شيرازي که در بازگشت به ايران شغل هاي مهمي داشت و حتي به مقام سفارت نيز رسيد همت اصلي خود را بر انتشار کاغذ اخبار که گفته مي شود انتشار آن تا سه سال ادامه داشت، گذاشت و تاکيد بر عصر تجدد و آزاديخواهي داشت، چرا که در نخستين شماره روزنامه «به تربيت ساکنين ممالک محروسه ايران و اعظم تربيت يعني آگاه ساختن مردم از کار جهان و انتشار هرآنچه تازه بوده و باعث آگاهي، دانش و عبرت اهالي مملکت» مي شده است، تاکيد کرده بود. نخستين شماره کاغذ اخبار که بر جاي مانده است در دو ورق منتشر شده که يک روي آن سفيد بوده، بر سرلوحه نشان دولتي نقش شده و سپس اخبار محرم الحرام 1253 دارالخلافه تهران با عنوان اخبار ممالک شرقيه آمده است. در اين شماره همچنين سرفصلي به نام اخبار ممالک غربيه آمده است که شامل خبرهايي از امريکا و انگليس گرفته تا ايتاليا و سپس ترکيه در مرز ايران است. گرچه محققان آغاز انتشار نخستين روزنامه ايران (انتشار روزانه) را وقايع اتفاقيه دوران اميرکبير مي دانند، ولي گفته مي شود بيشترين روزنامه ها و نشريات ايران در آغاز بيداري ايرانيان که به انقلاب مشروطه منتهي شد آغاز به انتشار کردند و از آنجا که اين نشريات تاثير بسزايي در انقلاب مشروطه داشتند با فشار حکومت نيز روبه رو بودند. با اين حال روشنفکران ايراني به کار خود ادامه مي دادند به گونه يي که يک سال پس از انقلاب مشروطه نزديک به 90 روزنامه و نشريه در ايران منتشر مي شد و گفتني است ميرزا آقاخان کرماني و جهانگيرخان صوراسرافيل از جمله روزنامه نگاراني بودند که در اين راه جان باختند و به دستور محمدعلي شاه به جوخه اعدام سپرده شدند. |
یافتن این اختراع ایرانیان به اندازه ای تعجب و شگفتی جهانیان را بر انگیخت که حتی برخی از دانشمندان اروپایی و امریکایی این اختراع ایرانیان را به موجودات فضایی و ساکنان فراهوشمند سیارات دیگر که با بشقاب های پرنده و کشتی های فضایی به زمین آمده بودند، نسبت دادند، و آن را فراتر از دانش اندیشمندان و پژوهشگران ایرانی دانستند.
داستان کوتاه : انوشیروان دادگر و پیرزن
سخن روز : برای اینکه پیش روی قاضی نایستی، پشت سر قانون راه برو...
بنام خداوند ایران زمین
سه سرو تاریخ ایران : پارت، پارس و ماد
روزی که "هووخشتره" پادشاه ایران زمین دروازه شهر "آشور" را فرو افکند و دودمان ستمگر آنها را پایان داد و پای در آن نهاد دستور دارد سه درخت سرو در جلوی دروازه شهر بکارند به یاد اتحاد تاریخی که با کمک نیای بزرگش دیااکو بین سه تبار ایران زمین (پارت ، پارس و ماد) برقرار شد و نخستین دودمان کاملا ایرانی به نام "ماد" شکل گرفت .
این سه درخت پس از نزدیک به هزار و سیصد سال همچنان سبز بودند و شاخه هایشان چنان به هم گره خورده بود که گویی یک درخت هستند . وقتی مشاور "ابو جعفر منصور" خلیفه عباسی و قاتل ابومسلم خراسانی به او از علت کاشت این سه درخت گفت منصور ضد ایرانی همانجا دستور سوزاندن آن سه درخت را داد آن روز منصور به اطرافیانش گفت ابومسلم را کشتم تا ایرانیان کمر راست نکنند و اگر این سه درخت و تبار دوباره به هم گره بخورند دیگر فرمانبردار هیچ خلیفه یی نخواهند بود .
غرور و خونخواری منصور را کور کرده بود او فکر می کرد ایران با این کارها دوباره جان نمی گیرد اما همان گونه که ارد بزرگ اندیشمند میهن پرست کشورمان می گوید : (ایران سپیده دم ، تاریخ است .) و به یقین غروبی هم نخواهد داشت و اینچنین شد . ابو جعفر منصور در سال ۷۵۵، در سفر بود که خواب دید سه جوانه سرو از درون کاخ فرمانرواییش بیرون آمده چنان بزرگ شدند که کاخش منهدم و خودش در سیاهی فرو افتاد . خلیفه پریشان حال و رویش زرد گشت ،پس از چند روز تب و لرز و تشنج دل ترکاند و به هلاکت رسید.
بنام پروردگار کوروش آفرین
بی شک دوران حکومت پادشاهان هخامنشی بهترین دوران در تاریخ تمدن ایران بوده است به طوری که بسیاری از پیشرفت هایی که در تمام زمینه ها در این کهن بوم ایجاد شده منشایی دارد که شاید نتوان آن را در دوره ای به جز دوران حکمرانی بزرگمردان هخامنشی دانست.
فرتور (عکس) بالا نخستین شناسنامه است که در ایران به وجود آمده .میتواند به تنهایی مبین بزرگی این گفته باشد.
دوست دارم بدانم که چند سال است مردم جهان شناسنامه دار شده اند؟
جشن سيزده بدر و مراسم هاي روز طبيعت
سيزدهمين روز از هر ماهي در گاهنامهي ايراني تير يا تيشتر نام دارد و روز سيزده ماه فروردين به جشن سيزده بدر و روز طبيعت نام گذاری شده است.
کهن ترين سنگ نوشته (كتيبه) از خطّ ميخي پارسي باستان كه تا كنون پیدا (كشف) شده لوح زرين آريارمن (حدود590-640 ق.م) نیا (جد) اعلاي داريوش بزرگ است كه بر حسب اتفاق در سال 1299 خورشیدی مطابق 1920 ميلادي در همدان بدست آمده و متعلق به موزه برلين مي باشد .
يازده سطر خط ميخي پارسي روي اين لوح نقر گرديده است هر چند يازدهمين سطر مفقود شده ولي معلوم است چه عبارتي در آن نوشته شده است ...
نوروز، از جشنهای باستانی ایرانیان است...
سخنی پند آموز از زرتشت نخستین پیام آور آسمانی
راه در جهان یکی است و آن راه راستی است.
سرزمین اهورایی من